Promovare online

Promovare online – publicitate online prin intermediul motoarelor de cautare

Promovare online/marketingul pe motoarele de cautare (Search Engine Marketing – SEM) reprezinta segmentul cu cel mai rapid ritm de crestere din lume in cadrul pietei de publicitate. Se estimeaza ca deja cheltuielile din acest segment au intrecut publicitatea clasica prin intermediul ziarelor cu anunturi.

Search Engine Marketing – SEM ofera rezultate aproape instantaneu, in functie de interactiunea vizitatorilor cu zonele de publicitate de pe paginile motoarelor de cautare. Una dintre cele mai rapide si mai de succes tehnici de a aduce trafic pe site-ul dvs. este o campanie de publicitate online.

Mecanismul promovarii online se bazeaza pe plata pe click (Pay Per Click – PPC), iar reusita unei campanii de publicitate pe motoarele de cautare depinde de selectia corecta a cuvintelor cheie. in functie de cuvintele cheie alese, sunt vizate anumite categorii de utilizatori. we-Advertise pune accent pe alegerea unor cuvinte cheie a caror cost pe click este redus si care ofera un potential mare de promovare.

Campanii Link building de calitate

O campanie de link building are o importanta deosebita in procesul de optimizare SEO, fiind pe de alta parte si un proces complex si inselator. Calitatea linkurilor este principalul factor ce poate face diferenta intre o campanie de succes sau un esec, insa si cantitatea acestora are importanta. O campanie de link building este pasul urmator care se impune dupa optimizarea SEO on-page. Din acest motiv link building-ul mai este denumit si optimizare SEO off-page.

Calitatea unui link poate fi exprimata cel mai bine prin Page Rank (PR). Cu cât page rankul este mai mare, cu atât mai mult valoareaza votul de aprobare pe care il da respectiva pagina pentru site-ul dvs. Pe lânga PR mai sunt o multime de factori importanti de care trebuie tinuta seama: tematica generala a site-ului pe care se pune link catre site-ul dvs, cuvintele si frazele adiacente linkului, numarul de linkuri din pagina respectiva, etc.

O campanie de link building presupune:

  • Analiza cuvintelor cheie ce vor fi folosite ca text ancora.
  • Analiza paginilor (linkurilor) care vor fi utilizate in campania de link building.
  • Folosirea tuturor metodelor de social marketing in link building: inscrierea in directoare web, postarea de articole pe bloguri, comentarii in bloguri, comentarii pe forumuri, comunicate de presa, etc.
  • we-Advertise va poate analiza site-ul gratuit, propunându-va mai multe pachete personalizate de link building, combinând toate metodele de social marketing necesare pentru indeplinirea obiectivelor campaniei.

Promovare prin campanii de e-mail (Email marketing)

Promovarea prin e-mail este atât de eficienta (când este facuta corect) si atât de putin costisitoare, incat o intreaga industrie a aparut ca sa o sustina. Fata de serviciile postale traditionale, marketingul prin email ofera capabilitati de targetare / tintire fara precedent, care va permit personalizarea mesajelor pentru a atinge diferite grupuri de clienti, cu o rata de raspuns mult mai mare.

Cele mai importante 3 avantaje ale marketingului pe email:

  • Capabilitati inegalabile de targetare si monitorizare a clientului.
  • Cel mai redus cost pe persoana atinsa in comparatie cu orice alt mediu de publicitate.
  • Creaza o prezenta permanenta a brandului companiei dvs in mintea consumatorului.

Deci, de ce este marketingul prin email important pentru afacerea dumneavoastra? Pe scurt, consumatorul de astazi are o lista lunga de optiuni si o memorie foarte scurta. A fi in contact permanent cu clientul este unul dintre cele mai bune mijloace de a-i reaminti acestuia ca inca mai existati si ca va bucurati sa puteti colabora cu el. Newslettere trimise, promotii si anunturi vor pastra compania dumneavoastra proaspata in mintea clientilor, iar acestia vor aprecia informatiile relevante si personalizate pe care le primesc de la dumneavoastra. Este vorba despre a construi loialitatea clientilor, iar Internetul face ca acest lucru sa fie mai simplu ca oricând.

Campanii Google AdWords

O campanie Google Adwords presupune aparitia unui anunt cu link catre site-ul dumneavoastra intre legaturile sponsorizate ale Google de pe prima pagina. Costurile pentru fiecare vizitator pe site-ul dumneavoastra din campanie incepe de la 0.15 RON. O campanie gestionata corect presupune costuri cu pana la 80% mai mici decât una gestonata intern, automat. Administrarea unei campanii presupune: – definirea segmentelor tinta – definirea mesajelor cheie pentru fiecare tinta – definirea grupurilor de reclame bazata pe segmentare – alegerea cuvintelor cheie relevante – crearea de reclame text multiple pentru fiecare grup de cuvinte cheie – editare/adaugare/stergere de cuvinte cheie, reclame text si oferte bazându-ne pe ratele de succesrates (cost per cuvânt cheie, cost per conversie, etc.) – administrarea aplicatiilor Pay-per-Click – administrarea bugetului cuvintelor cheie – rapoarte costuri, pagini vizitate, vizitatori pe regiuni, etc

Campanie de advertising pe Facebook

Desi campaniile Google sunt mai targetate, retelele sociale au avut o crestere uriasa in membri in ultimul timp, in special Facebook, cu peste 3500000 de utilizatori in 2011. Acestia petrec foarte mult timp socializând pe aceasta aplicatie si, astfel, advertising-ul pentru un public tânar si foarte deschis la internet, poate fi foarte atractiv. Facebook Ads functioneaza asemanator cu Google Adwords, cu exceptia ca anunturile (ce contin si imagini) pot fi vizibile pentru toti utilizatorii platformei, cu mentiunea ca pot fi targetate in functie de vârsta, sex sau gama de interese a potentialului client. Un alt avantaj este reprezentat de costul per click in general mai mic fata de Adwords.

Promovare pe propriul portal national pentru firme www.businesspromote.eu